• Leukste en Langste Wandeling van het Land• Sterretjesweide en koesterweide• Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker• Eerbetoon slachtoffers wereldoorlogen• Behaag onze Kempen

Leukste en Langste Wandeling van het Land
De provincie Antwerpen rondt als eerste haar wandelnetwerk af. Een van de recente netwerken is ‘Kempense Beemden’, dat ook door Vorselaar loopt. Dit vieren we met ‘de Leukste en Langste Wandeling van het Land’: een groots en gezellig wandelevenement in 12 gemeenten. Ook Vorselaar is uitgekozen.
 
In Vorselaar is dit een leuke wandeling gekleurd vol activiteiten, erfgoed, breiwerk en muziek. Voor de kinderen zijn er een springkasteel, zwiermolen en aaischaapjes. Op 4 locaties kan u genieten van het aanbod van Vorselaarse verenigingen.
 
 
Sterretjesweide en koesterweide
De gemeente Vorselaar heeft haar kerkhof aangepast. Niet de (soms té strikte) wetgeving maar het verdriet van familieleden en de manier waarop ze dat wensen te verwerken, staat centraal.
 
Concreet werd een oplossing gecreëerd voor enerzijds mensen die een doodgeboren kindje of foetus wensen te begraven en anderzijds mensen die een afscheidsplaats zoeken voor iemand die omwille van diverse redenen niet op het kerkhof werd begraven (vb: waarvan de nabestaanden de urne thuis bewaren).
 
De twee nieuwe afscheidsplaatsen kregen ook een toepasselijke naam: sterretjesweide en koesterweide.   
 
 
Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker
Het weekend van 15 september vond de plantjesverkoop t.v.v. Kom op tegen Kanker plaats. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en verenigingen hebben we in Vorselaar dit jaar 1200 plantjes kunnen verkopen. Zo konden we het mooie bedrag van € 7200 doorstorten. Van harte dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet en aan alle inwoners die een plantje gekocht hebben.
 
> Info: www.komoptegenkanker.be
 
 
Eerbetoon slachtoffers wereldoorlogen
De voorbije week plaatste de gemeente een herinneringsbord aan alle Vorselaarse slachtoffers van één van beide wereldoorlogen.
 
Bijzonder is ook een gloednieuw herinneringsgraf aan Lt. Clifford H. Wharton, een Canadese geallieerde waarvan het verhaal pas recent is ontdekt.
 
 
Behaag onze Kempen
Zoekt u inheemse en streekeigen soorten die geschikt zijn voor uw tuin? Ook dit najaar loopt de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze is intussen aan haar 18e editie toe. Bestellen kan tot 31 oktober. Afhalen kan op 17 november aan het Buurthuis.
 
Behaag onze Kempen is een organisatie van IOK, Natuurpunt vzw, Velt vzw, JNM en 23 Kempense gemeentebesturen, waaronder Vorselaar